Metaverse Haberleri

VR ve AR teknolojileri gerçekten bu kadar önemli mi?

Google News Abone Ol

Metaverse sektörünün bir anda patlamasıyla birlikte VR ve AR teknolojileri hakkında konuşulan konular her geçen gün giderek artıyor. Peki bu teknolojiler gerçekten bu kadar önemli mi? İşte detaylar…

HTC tarafından bu hafta uzun bir sürenin ardından ilk kez yeni bir telefon tanıtıldı. Bu noktada dikkat çeken ayrıntıysa şirketin artık çoğunlukla VR kulaklıklar sektörüne geçtiğini hatırlatmak için Desire 22 Pro’nun HTC Vive Flow’un bir ortağı olarak tanıtılmasıydı. Bununla birlikte Apple’ın devrim niteliğindeki VR kulaklığı, Sony’nin PSVR 2’yi güncel tutmaya çalışması ve Mark Zuckerberg’in gelişmiş AR/VR kulaklık prototiplerini gösterdiği hakkındaki söylentiler son hızla yayılmaya devam ediyor.

Şirketlerin Metaverse yatırımları

Son zamanlarda şirketlerin Metaverse alanına olan yatırımları hızla artıyor. Peki, sanal gerçekliğin mevcut “hype” durumunun ötesinde bir geleceği olabilir mi?

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in Metaverse hakkındaki fikirleri, sanal gerçekliğin yakında çalışmak ve oynamak için uygun bir yol olacağını iddia ediyor. Bununla birlikte akıllı telefon üreticileri de bir süredir sanal gerçeklik teknolojilerini deneseler de, bu çalışmalar 3D kadar hızla sönmüş durumda. Bu noktada akıllara Google Cardboard ve Samsung Gear VR teknolojileri geliyor. Şu anda bu çalışmalar sadece etkisini tamamen yitirmiş durumda.

Şu anda en popüler VR kulaklığı, kendi yazılımını entegre bir yonga setinde çalıştırabilen bağımsız bir kulaklık olan Oculus Quest olarak öne çıkıyor. Buna benzer şekilde, telefonun işlem gücünü ve ekranını kulaklıklar için temel bileşenler olarak kullanan Cardboard ve Gear VR de öne çıkan isimler arasında. Bunlar son derece taşınabilir oldukları için oyunculardan alıştığımız ve bir bilgisayar veya oyun konsoluna bağlı sistemlerden çok daha avantajlılar.

VR ve AR teknolojileri günümüzde iş alanında yaygın olmasa da önemli bir kullanım alanına sahip. Özellikle de mühendislik ve çeşitli tasarım alanlarında bu teknoloji ile çalışmalar birebir görüntülenebiliyor. Çalışmayı yürüten kişiye büyük bir kolaylık sağlayan bu teknolojinin bu gibi niş alanlar dışında henüz yeterince yaygınlaşmadığı bilinmekte. Bununla birlikte, şirketlerin bu alana olan yatırımlarıysa hız kesmeden devam ediyor. Ancak bu noktada ilk hedefin müşterileri bu alana çekmek olduğunu söyleyebiliriz.

UYARI! Teknik Analiz Sorumluluk ReddiUYARI! Webkripto.com’ da ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir ve yatırım tavsiyesi içermemektedir. Webkripto.com’un görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı kendiniz yapmalısınız. Web Kripto ve Yazar Ekibi bu konuda sorumluluk kabul etmemektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir