Metaverse HaberleriNedir ?

Üniversitelerde Metaverse nasıl kullanılabilir?

Google News Abone Ol

Metaverse‘ün geleceği son derece heyecan verici bir şekilde büyümeye devam ediyor. VRCat gibi sosyal gerçekliği sosyalleştirmek için kullandığımız başka platformlar hali hazırda mevcut olsa da, Metaverse yeni bir internet yaratmaya hazır. Bu noktada konsept, VRCat gibi belirli uygulamalarla birden fazla 3B evren arasında bağlantılar oluşturmak olarak görünüyor.

Eğitimde sanal gerçekliğin uygulanması, öğrenciler, okullar veya üniversitenin sosyal yönü üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Son yıllarda uzaktan eğitim öğrenciler için büyük bir problem haline gelmiş durumda. Dünya Ekonomik Forumu, çevrimiçi kurs kayıtlarının sayısının 2021 yılı sonlarında 92 milyona ulaştığını duyurdu. Ancak Ofqual dergisine göre, görüntülü arama yoluyla öğrenmenin öğrenci katılımı üzerinde etkisi olabilir. Bu, çevrimiçi bir öğrenme ortamını teşvik ederek, Metaverse’ün sosyal ve yaratıcı öğesinin öğrencilerin öğrenme ve olumlu etkileşim kurma şeklini değiştirebileceği anlamına geldiği şeklinde yorumlanmakta.

İlgili Makaleler

Hareket özgürlüğü

Kullandığınız araçlar, oluşturduğunuz avatarın stilini etkilemektedir. Bir avatar oluştururken yaratıcılık ve yenilik için çok alan olsa da, bugün kullanılan iki ana avatar türü VR avatarları ve tam vücut avatarlarıdır. VR avatarları, kullanıcıya avatarınızın bakış açısından birinci şahıs bir görünüm sağlar. Standart VR kitlerine sahip kulaklıklar ve kontroller ile arkanızı dönüp üst bedeninizi takip edebilirsiniz. Bu avatarlar, ayaklarınızı hesaba katmadıkları için pek sevilmez, ancak uygulama ve başlamaları en kolay olanlardır çünkü oyunlar ve programlar tarafından oluşturmaları daha kolaydır.

Metaverse üzerinde tam vücut takibi de artık mümkün ve tam vücut avatarları mevcuttur. Ancak, ticari olarak satılan kulaklıklarda standartlaştırılamayan ek izleyiciler kullanarak gelişmiş tam boy tanıma sensörü gerekmektedir.

Çevrimiçi öğrenmeye daha gelişmiş bir açıyla bakıldığında, öğrencilerin öğrenmeye daha fazla dahil olabilecekleri bir ortam görünüyor. Bu sayede internet aracılığıyla geleneksel öğrenime benzer bir şey sunulması mümkün gibi durmakta.

Yaratıcılık için fazla alan

Avatarınızın görünümünü oluştururken, onu ultra gerçekçi mi yapmanız gerektiğini yoksa daha çok karikatüre mi yoksa soyutlamaya mı güvenmeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Artık bu büyütülmüş avatarları oluşturmak için 8th Wall ve Ready Player Me gibi birçok araç bulunmaktadır.

İmajımız için oluşturulmuş bir avatarı tanıtmak, ancak onu bireylere özgü kılmak için ayarlamalar yapmak, öğrencinin hayatının sosyal unsurlarıyla daha iyi başa çıkmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, insanlar kendilerini temsil eden ve öğrenme oturumlarına katkılarına yol açabilecek bir şey yaptıkları için bu yeni dijital ortamda kendilerini daha rahat hissedebilirler.

Avatarınızı baştan kişiselleştirmek sadece saç stiliniz ve göz renginizle ilgili değil, aynı zamanda kıyafetlerinizle de ilgilidir. Metaverse’te her günün başında kıyafet değiştirmek, gerçekte hangi gömleğin kıyafetinize uygun olacağını seçmek gibi bir şeydir.

Genel olarak bakıldığında Metaverse alanının üniversite seviyesi veya daha alt kademeli okullarda kullanılması mümkün gibi duruyor. Ancak henüz bunu konuşmak için çok erken olabilir. Hali hazırda şirketlerin bu konuya ilişkin yatırımları milyarlarca doları buldu bile. Ancak, baktığımızda halk tabanında bunun henüz yeterli karşılığı bulunmuyor. İnsanların VR teknolojilerine daha fazla ilgi göstermesiyle birlikte eğitim alanında da Metaverse teknolojisinden faydalanıldığını görmemiz mümkün olacaktır.

UYARI! Teknik Analiz Sorumluluk ReddiUYARI! Webkripto.com’ da ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir ve yatırım tavsiyesi içermemektedir. Webkripto.com’un görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı kendiniz yapmalısınız. Web Kripto ve Yazar Ekibi bu konuda sorumluluk kabul etmemektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir