Samsung’dan NFT ve Web3 alanında önemli atılımlar
Dünyanın önde gelen telefon teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung, geçtiğimiz günlerde NFT açık artırmaları için Web3 ile geliştirmesinden bahsetti. Raporlara göre elektronik şirketi, teknolojik ilerlemenin daha ayrıntılı bir görünümünü sunacağı Discord portalı yönetecek. Güney Koreli şirketin böylece NFT hayran grubu akımına katılacağı belirtildi.
NFT ticareti, tüm kripto para piyasası son ayı serisinden artık kurtulmaya başladığı için son günlerde popülerlik kazanmaya devam ediyor. Samsung da yaptığı açıklamalarla birlikte NFT ve Web3 alanında yeni teknolojileri desteklemeye devam edeceğini belirtti.
Samsung’dan NFT alanına adım
Son aylarda Samsung’un çok uluslu teknolojisi, 837X projesi aracılığıyla Metaverse’e ne kadar iyi bir giriş yaptığını göstermişti. Son olarak şirket, Roblox’taki Super Star Galaxy projesi ile sanal evrenlerde yer alacak.
Samsung yetkililerinden yapılan açıklamalara göre, 7-10 Haziran tarihleri arasında insanlara, bir Discord kanalı kullanarak NFT’leri keşfetme fırsatı sunulacak. Samsung tarafından atılan bu önemli NFT adımına ek olarak projenin şirketin dijital misyonunu da tanıtması bekleniyor.
Samsung’un Discord yöneticisi, portalın etkileyici bir tasarıma sahip olduğunu, kullanımının çok kolay olduğunu ve NFT ile Web3 teknoloji projeleri için pazarı keşfetmeye yardımcı olacağını söyledi. Özel portalın piyasaya sürülmesinden sonra, 6000’den fazla kullanıcıyla rekor kırıldı. Yönetici, ilk kullanıcıların bir OG rolüne sahip olacağını ve geri kalanların lansman boyunca hediyeler alacağını da sözlerine ekledi.
Samsung, yeni teknolojilerle birlikte büyümek istiyor
Güney Koreli elektronik grubunun tamamı, 2022’nin başından bu yana Web3 aracılığıyla yeni teknolojilerin destekleyicisi konumunu kazanmak için önemli bir çaba sarf ediyor. Yılın ilk ayında Samsung, Decentraland ile sanal alana girişini duyurmuştu. Şirket şu anda NFT pazarına olan ilgisini tartışmaya hazırlanıyor. Beş aylık büyüme boyunca şirketin Decentraland’da yaklaşık 800 mağazası oluşturuldu. Şirket, Decentraland projesinin dayanak noktasının New York’ta, özellikle Manhattan’da olduğunu söyledi. Ancak, bu mağaza yalnızca sınırlı bir şekilde halka açık olacak ve bunun için herhangi bir sebep belirtilmedi.
Mayıs ayında, teknoloji firmasının 3 yıldan fazla bir süredir değiştirilemez tokenler üzerine çalışan Nifty Gateway ile bir NFT platformu başlattığını unutmamak gerekiyor. Bildirilenlere göre bu ortaklık, hayranlarına kolay erişim sağlamak için NFT alanının Samsung’a ait Akıllı TV’lere entegrasyonunu sağlamakta. Ancak Nifty, projeyi MicroLED ve The Frame televizyonlar için de mümkün kılacağını açıkladı.
NFT platformu, dijital pazarda önceliği olan Beeple ve Pak gibi sanatçılar tarafından sağlanan 6.000’den fazla sanal esere sahip durumda. Nifty’nin direktörü, projenin amacının NFT’nin benimsenmesini iyileştirmek ve böylece daha yoğun bir hale getirmek olduğunu söyledi.
Samsung tarafından atılan bu NFT adımına ek olarak, dünyanın farklı noktalarından şirketlerin çalışmaları devam ediyor. Her geçen gün daha fazla hayatımızdan bir parçaya dokunan NFT sektörünün bu yıl da önemli bir büyüme yaşayacağını söyleyebiliriz. Özellikle de kripto para piyasalarındaki havanın düzelmesiyle bu pazarın da işlem hacmi tavan yapacaktır.