Önde Gelen Kore Borsası Coinone, Kripto Cüzdanından Para Çekme İşlemlerini Engelledi!
Kore borsalarındaki kripto düzenlemeleri sıkılaşıyor.
Kore’deki üçüncü en büyük kripto borsası olan Coinone, Çarşamba günü web sitesinde, müşterileri için yeni harici cüzdan kayıt prosedürleri uygulamayı planladığını duyurdu.
24 Ocak 2022’den itibaren Coinone kullanıcıları artık doğrulanmamış harici cüzdanlara kripto para çekemeyecek. Değişiklik, Coinone kullanıcılarının MetaMask ve Ledger gibi KYC (know-your-customer) kaydı gerektirmeyen cüzdanlara para çekemeyeceği anlamına geliyor.
Değişiklikten önce, kullanıcıların cüzdanlarını para çekme onayı için kaydettirebilecekleri 30 Aralık 2021’den 23 Ocak 2022’ye kadar bir ön harici cüzdan kayıt dönemi olacak. Borsa duyurusunda, “Kayıtsız bir cüzdana para çekme, yaptırım tarihinden sonra kısıtlanır, bu nedenle lütfen ön kayıt döneminde önceden başvurun” dedi.
Coinone’un destek sayfasında borsa, yeni müşteri doğrulama sisteminin arkasındaki nedeni açıkladı:
“Coinone tarafından sağlanan sanal varlık işlemlerinin veya hizmetlerinin kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetler için kullanılmadığından emin olmak için müşterilerin adlarını, ikamet kayıt numaralarını ve diğer ayrıntıları kontrol ediyoruz.”
Yaz boyunca, Kore hükümeti yasadışı kripto para birimi faaliyetlerini engellemek için çeşitli önlemler aldı. Temmuz ayında, Güney Kore’nin mali düzenleyicisi, Korelilere hizmet sunan yabancı kripto para borsalarını tüm sınır ötesi transferler için KYC standartlarına uymaları veya para cezası ve hapis cezası ile karşı karşıya kalmaları konusunda uyardı. Kısa bir süre sonra, Koreli yetkililer vergi makamlarının vergi kaçakçıları tarafından dijital cüzdanlarda tutulan kripto varlıklara el koymasına izin vermek için vergi kodunun gözden geçirilmesini de önerdi.
Coinone’un yeni müşteri doğrulama standartları, büyük olasılıkla borsanın Güney Kore’deki mevcut ve vadeli işlem düzenleyici standartlarla uyumlu olmasını sağlamak için uygulandı. Diğer Kore borsalarının doğrulanmamış harici cüzdanlara benzer kısıtlamalar uygulayıp uygulamayacağı henüz belli değil.