Metaverse HaberleriKripto Haberleri

Metaverse teknolojisinin yaygın olarak kullanıldığı 5 sektör

Google News Abone Ol

Metaverse, sadece çocuklar ve oyuncular için değildir. Her geçen gün duyurulan yeni gelişmelerle birlikte daha fazla hayatımıza dahil olan bu alan giderek büyüyor. Bizler de sizin için Metaverse teknolojisinin aktif olarak kullanıldığı 5 sektörü bir araya getirdik. İşte detaylar…

Her zaman oyunlarla ve çevrimiçi dünyayla ilişkilendirilse de, Metaverse teknolojisinin iş sektörlerinde birçok ilginç kullanımı vardır. Bunlardan bazılarının hali hazırda önemli ölçüde şirketlerin ilgisini çektiği biliniyor.

Facebook Ekim 2021’de Meta olarak bir isim değişikliğini duyurmadan önce muhtemelen birçok kişi Metaverse kavramını bilmiyordu. Geniş anlamda Metaverse, kullanıcıların birbirleriyle ve kullandıkları bilgisayar tarafından oluşturulan evrenle etkileşime girebilecekleri bir sanal gerçeklik (VR) veya artırılmış gerçeklik (AR) dijital alandır.

Kelimenin tam anlamıyla çocuk oyuncağı ve sadece eğlenceye odaklı gibi görünse de, Metaverse’ün 800 milyar dolarlık bir hacmi olduğu tahmin ediliyor. Metaverse’ün endüstrilerde ana avantajı, kullanıcıların sadece şirketle değil, aynı zamanda birbirleriyle, özelleştirilmiş bir dijital ortamda verimli ve etkili bir şekilde etkileşime girme fırsatıdır. Bu teknolojinin benimsenmesi, şirketlere müşterilerle bağlantı kurmanın ve onlar için sürükleyici deneyimler yaratmanın yeni yollarını sunuyor. Ve bu teknolojiyi uygulamak için gereken ileri teknoloji nedeniyle, BT uzmanları başarılı bir şekilde benimsenmelerinde ve potansiyel yatırım getirisinde kilit bir rol oynamaktadır. Halihazırda veya yakında metaverse kullanan 10 endüstriyel sektörse aşağıda listelenmiştir.

Metaverse’ün yaygın olduğu sektörler

Perakende: “Metaverse” terimi Meta’dan gelmiyor, ancak teknoloji devi bu kavramla en çok ilişkilendirilen şirket konumunda. Şirket, çok tartışılan Ekim videosunda perakende için bu teknolojinin potansiyelini vurguladı ve teknolojinin çoğuna erişmek için gereken VR kulaklıklarını satmak için gerçek bir mağaza açtı. Birçok marka perakende satış için bu alana çoktan katıldı ve 3D ve artırılmış / sanal gerçekliğin pazarlamaya yardımcı olabileceğine dair kanıtlar da giderek artmakta.

Sanal toplantılar ve etkinlikler: Apple’ın kullanıcıların sanal toplantılarda daha fazla hazır olmalarına yardımcı olmak için fiziksel el ve kol hareketlerini birleştiren başa takılan ekranı gibi yeniliklerle Metaverse, etkileşim için yeni yollar sunuyor. Roblox, COVID-19 pandemisinin başlangıcında Lil Nas X gibi sanatçıların sanal konserlerine ev sahipliği yaparak dikkat çekti ve Disney CEO’su Bob Chapek bu alanı stratejik bir öncelik haline getirdi.

Gayrimenkul: Çelişkili olabilir, ancak gayrimenkul Metaverse dünyasında giderek gelişiyor. Decentraland gibi şirketler, sanal bir merkez inşa etmek veya çalışanlar veya müşteriler için çevrimiçi bir deneyim oluşturmak için kullanılabilecek “arazi”, bir diğer adıyla sanal alanlar satıyor. Metaverse teknolojisi, geleneksel olarak, uzak satıcılarla çalışan emlakçılar için potansiyel sunar. Örneğin, insanlar ülke çapında satın almak veya kiralamak istedikleri bir VR evi oluşturabilir veya potansiyel boya renklerini hızlı bir şekilde bu alanlarda test edebilir.

Yazılım geliştirme: Elbette, tüm bu yeni teknolojiler, yazılım geliştiricilerin bunları oluşturma ve sürdürme becerilerini gerektirecektir. Ancak, fiziksel mühendislik projelerinde olduğu gibi, metaverse, yazılım mühendisleri için de sanal işbirliği ve test için heyecan verici fırsatlar sunuyor. Örneğin, Unity Software, artırılmış veya sanal gerçeklik aracılığıyla gerçek zamanlı 3D yazılım geliştirme sağlayarak şirketlere sanal bir ortamda Metaverse yazılımı oluşturma fırsatı vermekte. Birçok teknoloji şirketi uzak veya hibrit çalışma yöntemlerine geçerken, daha geniş bir operasyon yönetim kapasitesini artırmak için Metaverse teknolojisinden yararlanmak daha çekici gelebilir.

Oyun: Aslında, Metaverse ve oyun kavramları yeni bir ikili değil. Second Life, yaklaşık on yıl önce bu alana ilgi duydu ve hala bu konuda güçlü bir topluluğa sahip. Ve hem çocuklar hem de yetişkinler Minecraft, Roblox ve Fortnite gibi oyunlar da sürekli olarak Metaverse teknolojisini kullanmakta. Geleceğe bakıldığındaysa, insanlar için çok cazip bir fırsat olduğu için oyunların daha çok Metaverse üzerine çalışmalar yaptıklarını görebiliriz.

 

UYARI! Teknik Analiz Sorumluluk ReddiUYARI! Webkripto.com’ da ifade edilen görüş ve yorumlar yalnızca yazara aittir ve yatırım tavsiyesi içermemektedir. Webkripto.com’un görüşlerini yansıtmayabilir. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir. Karar verirken kendi araştırmanızı kendiniz yapmalısınız. Web Kripto ve Yazar Ekibi bu konuda sorumluluk kabul etmemektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir