Eski Polychain Capital Genel Ortağı 125 Milyon Dolarlık Kripto Girişim Fonu Başlattı!
Polychain Capital'in eski genel ortağı Tekin Salimi yaptığı açıklamada, blockchain girişimlerine erken aşamada finansman sağlamaya yardımcı olmak için dao5 adlı 125 milyon dolarlık yeni bir fon başlattığını duyurdu.
Yeni Bir Yatırım Fonu
Kripto girişim devi Polychain Capital’in eski genel ortağı Tekin Salimi, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, blockchain girişimlerine erken aşamada finansman sağlamaya yardımcı olmak için dao5 adlı 125 milyon dolarlık bir fon başlattığını duyurdu.
Very proud to announce the launch of dao5 (@daofive); an experimental seed stage crypto fund that will convert into a founder-owned DAO. https://t.co/blYAWa5yaz
— tekin salimi (@tekinsalimi) March 23, 2022
Fon, Ethereum ve Solana gibi ağları, gizlilik teknolojisini, merkezi olmayan finansı ve DAO’ları destekleyen “Katman 1” blok zinciri altyapısı da dahil olmak üzere, kripto endüstrisindeki çeşitli aşamadaki firmalara ve projelere yatırım yapacak. NFT’ler ve oyunlar da dahil olmak üzere. Ortalama yatırım 500.000 $ ile 2 milyon $ arasında değişecektir.
Salimi, daha sonra fonu kurucunun sahip olduğu merkezi olmayan özerk bir organizasyona (DAO) dönüştürmeyi planladığını açıkladı. 2025 yılına kadar, yatırım fonunun sonunda şirket sahiplerini katkılarından dolayı ödüllendirmek için yeni bir yol sağlamak için bir DAO’ya dönüştürülmesini bekliyor.
Rapora göre, Moonpay’in kurucusu Ivan Soto-Wright, Yale Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi profesörü Ben Fisch, Luna protokolünün kurucusu Do Kwon, Avalanche protokolünün kurucusu Emin Gün Sirer, hepsi dao5’ın danışma kurulunda görev alacak.
Salimi, şirket sahiplerinin risk sermayedarlarından doğrudan fon aldığı geleneksel risk sermayesi fonlarından farklı olarak, dao5’in alıcılara fonun gelecekteki DAO’sunu oluşturacak yönetişim tokenları şeklinde hibeler sağlayacağını söyledi.
DAO’ların Yeri
2021’de blok zinciri ve kripto girişimlerine yapılan yatırım önemli ölçüde arttı ve Web3 projelerinde risk sermayesi finansmanının nasıl elde edilebileceğini değiştirdi.
Merkezi Olmayan Otonom Organizasyonların (DAO’lar) ortaya çıkması, geleneksel sermaye firmalarına rekabet sağlıyor. Sonuç olarak, geleneksel VC’ler, firmaların fon toplamasına nasıl yardımcı olduklarını yeniden düşünmek zorundadır.
İlginizi Çekebilir: Honduras Merkez Bankası, Bitcoin ile İlgili Bir Düzenleme Yapmadıklarını Açıkladı!
Merkezi olmayan finansa (DeFi) ve NFT’lere artan ilginin ardından, DAO’ların popülaritesi önemli ölçüde arttı.
Kripto yatırım odaklı DAO’lar, şirket kurucularıyla tanışmak, anlaşmaları sağlamak ve çekleri kesmek için yeni arena haline geldi. Tüm bu işlevler normalde geleneksel risk sermayedarları tarafından yapılırdı.
Kripto toplulukları DAO’lar olarak ortaya çıkıyor – fonlarını DAO hazinelerinde bir araya getiriyor ve üyelerin oy vermelerini ve projelerin nasıl yönetilmesi gerektiğine karar vermelerini sağlıyor.