BAE’nin ilk Metaverse hastanesi çok yakında açılıyor
Üst düzey bir yetkili tarafından bugün yapılan bir açıklamada, tıp şirketi Thumbay Group’un önümüzdeki aylarda BAE’deki ilk Metaverse hastanesini açacağı belirtildi.
Thumbay Group’un kurucusu Dr. Thumbay Moideen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hali hazırda üzerinde çalışıyoruz ve bu yıl Ekim ayına kadar hizmete girmesini bekliyoruz. İnsanların bir avatarla gelip doktora başvurduğu tamamen sanal bir hastane olacak. Medikal turizmle tanışmaları için hastaların seyahat edip Thumbay sağlık tesisine gelmeleri durumunda hastanenin Metaverse‘te nasıl göründüğünü görmelerine izin vereceğiz.” dedi.
Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki kamu ve özel sektör, Metaverse üzerinde birçok atılım yapmaya devam ediyor. Bununla birlikte Dubai, Metaverse üzerinde dünyanın ilk düğününe ev sahipliği yer olmayı da başardı.
Metaverse üzerinde sağlık hizmeti
BAE merkezli sağlık firması, tüm doktorlarını Metaverse üzerindeki hastalarla nasıl başa çıkacağı konusunda eğitmek amacıyla onları özel bir eğitime tabi tutmaya hazırlanıyor.
Bu görüşmelerin ücretine gelince, Dr Thumbay kararın henüz verilmediğini, ancak muhtemelen sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından alınan telefon ile danışma ücretlerine benzer olacağını söyledi.
Thumbay Group Başkan Yardımcısı Akbar Moideen Thumbay, grubun yapay zekayı hastane sistemine entegre ettiğini, burada kameraların bir hastanın arabasının plakasını ve ardından hastaneye girerken yüzünü görebileceğini söyledi. “Hasta resepsiyona geldiğinde dosyası zaten açıktır. Kimliğin sigortalının kartı olarak kanıtlanması işlemi ortadan kalkacaktır. Bu, Thumbay Üniversite Hastanesi genelinde uygulanacaktır. Hasta eczaneye gittiğinde kameralar yüzünü algılıyor ve sistem hastanın ilaç almaya geldiğini eczacıya gösteriyor.” dedi.
Uzun süreli tedavi ihtiyacı olanlar için AR ve VR teknolojileri
Thumbay Group, altı ay veya daha uzun süredir hastanelerde risk altında olan ve felç olan uzun süreli bakım hastaları için AR & VR teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Konu hakkında Thumbay tarafından yapılan açıklamaysa şu şekilde:
“Hastane onlara evlerini görebilmeleri için AR ve VR kulaklıkları veriyor. Örneğin, bir araba kazasından sonra felç olan ve tüm duyusal hareketleri gitmiş ancak sadece beyni çalışan bir Sri Lankalı uzun süredir bizimle birlikte. AR ve VAR teknolojisi ile Sri Lanka’daki odasını deneyimleyebilir ve sanal olarak ziyaret edebilir. Bu, uzun süreli bakım hastalarını motive ediyor ve ülkelerine geri dönebilecekleri konusunda umut veriyor”
Thumbay ayrıca, birçok hastanın bu tedaviyi AR ve VR yoluyla aldığını ve tedavilerin başarılı olduğunu da sözlerine ekledi.