Aurora tarafından 90 milyon dolarlık fon başlatıldı
Proximity Labs ve Aurora ortaklaşa olarak DApp geliştiricilerini çekebilmek için token fonu başlattığını açıkladı. Geliştirilen fonun sayesinde; Near protokolünde Ethereum uygulamaları geliştirmeyi geliştiriciler bakımından daha cazip hale getirebileceği savunuldu.
Fonu kim sağladı?
Token Fonu; Near protokolünde merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarını finanse etmeye odaklanacak olup 25 milyon AURORA (Yaklaşık 90 milyon dolar değerinde) finanse eden Aurora Labs tarafından sağlandı.
Finansman ne işe yarayacak?
Aurora Labs tarafında token tabanıyla yürütülen finansman sayesinde ağda gerçekleşen etkinlik miktarını da artırabileceği savunulmakta.
Fonların yönetimi Aurora tarafından sağlanacak
Proximity Labs sağlamış olduğu token fonundan sonra fonların yönetimini sağlamaktan ve Aurora’da DApp’ler geliştirmeyi hedefleyen geliştiricilere hibe sağlanmasından sorumlu olacak.
Aurora Labs’ın kurucusu Alex Shevchenko;
Proximity Labs’ın eşlik etmesinde mutluyum.
dedi.
Haberimizde geçen Near Protocol kullanıcılarla geliştiricilerin arasındaki kullanabilirliğe odaklanmakta olan DApp platformudur. Ethereum’un 1. katman rakibi Near Protokol akıllı sözleşme yeteneğine de sahiptir.
Haberimizle ilgili bilmeniz gerekenler
Aurora nedir?
Aurora: Merkeziyetsiz uygulama platformudur.
DApp nedir?
DApp: Merkeziyetsiz uygulama kısaltmasıdır. Normal yazılımlara benzer fakat bazı temel farkları mevcuttur. Normal yazılımların aksine sunucular yerine blok zincir ve P2P ağlarda çalışmaktadır. Açık kaynak kodlarına sahip olup aracılara ihtiyaç duymadan kendisi çalışabilir. Bu nedenle sansüre karşı normal yazılımlara göre oldukça dirençlidir. Kripto para birimleri kolayca entegre edilebilmektedir. Tüm veriler şeffaf şekildedir ve herkes gözden geçirebilir. Verileri ağda yedeklenir ve şifrelenir. Şifreleme ve güvenlik için şifreleme tokeni kullanılır.
Örnek vermek gerekirse Instagram merkezi bir sistem tarafından kontrol edilir. Verilerin tamamına yetkililer ulaşabilir. Kontrol onlardadır. Dilediklerinde sistemdeki verilere anlık olarak müdahale edebilirler. DApp yapısında ise veriler dağıtılır. Tek bir Backend’e bağlı değildir. Bu nedenle verilere müdahale edebilmek için ağdaki kullanıcıların katılımları gerekir. Hatta DApp’de konsensüs mekanizmasından geçen verileri hiç kimsenin değiştirme yetkisi yoktur.